LA MEMÒRIA

A l'hora de començar aquest projecte el primer pas a fer va ser una llista de tots els temes que ens podien interessar per tal de realitzar una peça visual relacionada amb l'art contemporani. Alguns dels temes que vam escollir van ser els següents: 

  1. Creació i entorn urbà
  2. Creació i subjecte: experimentar amb el cos. 
  3. Hactivisme i desobediència electrònica
A partir d'aquestes opcions vam decidir informar-nos sobre les possibilitats artístiques i els antecedents o referents que  podíem trobar sobre cada un d'aquests temes. En aquest moment ens vam trobar amb WITNESS. Es tracta d'una pàgina web que s'utilitza com a eina artística per denunciar fets que no estan sent emesos pels mitjans del país que tracten.  


A continuació vam decidir que tenint en compte la situació política i social que s'està vivint a Catalunya arran de la publicació de la Sentència el dia 14 d'octubre de 2019. Els fets que es van viure durant les properes setmanes van provocar fortes confrontacions entre les forces policials i els manifestants. Com en molts altres conflictes, els mitjans de comunicació només van ensenyar una part molt petita, i gràcies a les xarxes socials la gent va compartir molts vídeos mostrant la realitat. L'objectiu d'aquesta peça és unir alguns dels vídeos compartits en xarxes que han tingut més repercussió i reforçar l'activisme en línia i la desobediència electrònica a través de l'art.

Un cop triat el tema i l'enfocament de la peça els passos a seguir van ser fer una recerca a Twitter de vídeos penjats per la població dels fets ocorreguts en les setmanes posteriors a La Senténcia. Vam considerar que, seguint l'exemple de WITNESS, la millor manera de mostrar-ho artistícament seria a través d'una pàgina web. Per tant, la part final d'aquest procés va consistir en crear la pàgina web a través de WebNode, ja que era la pàgina que vam considerar que era més útil per nosaltres, i hi vam crear un mapa interactiu on es mostraven alguns dels diferents vídeos penjats a Twitter de Barcelona. 

Des del nostre punt de vista aquesta Unlocking Streets es concep com una peça d'art en si, ja que s'utilitza com a eina de denúncia per tal de mostrar una realitat que sembla alterada en altres mitjans. 

QUI SOM?

Albert Díaz González (1496311)

Jairo García Cabrera (1457346)

Laura-Pau Nofre i Galve (1460574)

Joana de Querol Duran (1457082)

Guillem Raich López (1424895)

Beatriz Ruano Castro (1461122)

Universitat Autònoma de Barcelona
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar